VANDAAG: Gesloten
Wij zijn gesloten
 • Ma 22/07:

  Gesloten

 • Di 23/07:

  Gesloten

 • Wo 24/07:

  Gesloten

 • Do 25/07:

  Gesloten

 • Vr 26/07:

  Gesloten

 • Za 27/07:

  Gesloten

 • Zo 28/07:

  Gesloten

Bezoek toonzaal of technisch advies enkel mogelijk op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten
9reviews
4,8/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 202230 Herselt
014/54 41 18houten gevelbekleding gevelbekleding hout houtbescherming thermowood
houten gevelbekleding gevelbekleding hout houtbescherming thermowood
houten gevelbekleding gevelbekleding hout houtbescherming thermowood
houten gevelbekleding gevelbekleding hout houtbescherming thermowood
houten gevelbekleding gevelbekleding hout houtbescherming thermowood

Onderhoud van houten gevelbekleding

HOE ONDERHOUDEN


 • natuurlijke vergrijzing
 • kleuren met olie
Houten gevelbekleding krijgt heel wat te verduren: grote temperatuurverschillen en schommelingen qua luchtvochtigheid, wind, sneeuw en regen.

Omdat houten gevelbekleding onderhevig is aan de grillen van moeder natuur vergt het onderhoud van houten gevelbekleding extra aandacht. Wie lang van zijn houten bekleding wil genieten, moet voor de juiste houtbescherming zorgen. Er zijn diverse mogelijkheden voor het onderhoud van houten gevelbekleding.


Onderhoud van houten gevelbekleding: vergrijzing

Elke houtsoort vergrijst in meer of mindere mate, behalve wanneer je er op regelmatige basis een product op aanbrengt. Ook houtsoorten met een hoge duurzaamheid kennen een natuurlijk vergrijzingsproces. Als je niet wil dat je hout vergrijst, dan is het nodig om je houten gevelbekleding een regelmatige onderhoudsbeurt te geven. Voor een goed onderhoud van houten gevelbekleding doe je er goed aan om het hout om de twee jaar te behandelen.

 

Kleuren met olie als onderhoud van houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt ook vaak geolied om het een extra beschermlaag te geven. Hierdoor blijft de natuurlijke en mooie uitstraling van het hout bewaard. Thiels beschikt voor het onderhoud van houten gevelbekleding over een uitgebreid assortiment aan producten en buitenoliën van WOCA die de natuurlijke eigenschappen van hout versterken. Vergeet niet dat je je buitenhout regelmatig opnieuw zal moeten behandelen om de beste houtbescherming te garanderen.

 

 

Onderhoud van houten gevelbekleding: ThermoWood

ThermoWood is naaldbomenhout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Dit milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout is van nature niet duurzaam en dus ongeschikt voor buitengebruik. Door langdurige verhitting in een oven verandert de celstructuur, samenstelling en het vochtpercentage in het hout. Hierdoor wordt het hout even duurzaam als hardhout. In tegenstelling tot bij geïmpregneerd hout worden er bij deze verhitting geen chemische middelen gebruikt, waardoor ThermoWood een kleine ecologische voetafdruk heeft.

Vraag gerust ons professioneel advies over het onderhoud van ThermoWood of een andere houtsoort. Thiels staat steeds voor je klaar!

Een hart voor hout