VANDAAG: Gesloten
Wij zijn gesloten
 • Ma 22/07:

  Gesloten

 • Di 23/07:

  Gesloten

 • Wo 24/07:

  Gesloten

 • Do 25/07:

  Gesloten

 • Vr 26/07:

  Gesloten

 • Za 27/07:

  Gesloten

 • Zo 28/07:

  Gesloten

Bezoek toonzaal of technisch advies enkel mogelijk op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten
9reviews
4,8/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 202230 Herselt
014/54 41 18houten konijnenhok konijnenhok bouwen materialen konijnenhok
houten konijnenhok konijnenhok bouwen materialen konijnenhok
houten konijnenhok konijnenhok bouwen materialen konijnenhok
houten konijnenhok konijnenhok bouwen materialen konijnenhok
houten konijnenhok konijnenhok bouwen materialen konijnenhok

Hoe een houten konijnenhok bouwen?

Almaar meer mensen kiezen voor een konijn als huisdier. Deze nieuwe huisvriend heeft natuurlijk een degelijk onderkomen nodig. Daarom bieden we je in deze blog graag een stappenplan aan voor de bouw van een houten konijnenhok. De ultieme garantie voor een aangenaam verblijf voor je viervoeter waarin hij zich altijd goed voelt.

Houten konijnenhok bouwen: frame

De belangrijkste benodigdheden voor de bouw van het frame van je houten konijnenhok: grenen stokken en multiplex platen van 20 millimeter dik. Schroef eerst en vooral twee stokken vast aan de buitenzijde van de achterwand. Dat worden dan de achterpoten van het hok. Stap twee: zet twee horizontale latten aan de stokken en bepaal zo de afmetingen van het hok. Bevestig daarna ook aan de voorkant een horizontale lat evenwijdig met de achterwand. De andere twee stokken bevestig je nog aan de voorkant. Nu heb je alvast de basis voor het framewerk.

Zo creëer je zelf het perfecte houten konijnenhok.

Houten konijnenhok bouwen: bovenverdieping

Hou er bij de bouw van de bovenverdieping van het houten konijnenhok rekening mee dat je de vloer ervan kunt verwijderen. Zo kun je het hok vlot reinigen. Belangrijk op deze verdieping is ook de creatie van een afgesloten gedeelte waarin het konijn wat privacy krijgt. Gebruik daarvoor multiplexplaten met een opening van 8 millimeter. De zijkanten van het hok sluit je af met grenen planken of panelen. De andere openingen bekleed je met gaas. Maak ten slotte de zijkanten verder dicht door de platen en de stokken van het frame aan elkaar vast te schroeven.

 


Alternatieve tekst 3 (zin met leesteken + primair trefwoord) Met dit stappenplan bouw je zelf een houten konijnenhok.

Houten konijnenhok bouwen: gelijkvloers

Nu is het tijd om aan de benedenverdieping van het houten konijnenhok te beginnen. Die etage wordt gevormd door vier poten die op de grond rusten. Zorg ook voor een hellend vlak waarlangs het dier naar boven en beneden kan gaan. Breng rondom de eerste verdieping ook gaas aan.


Houten konijnenhok bouwen: het dak

De buitenwanden van het houten konijnenhok zijn gemonteerd op de verschillende houten stokken en latten. Maak nu een houten dak in grenen hout en maak het vast op de randen van de buitenmuren. Gebruik scharnieren om er zo voor te zorgen dat je het dak aan een kant kunt optillen. Bevestig ten slotte ook een houten balkje aan het einde van het dak. Dat dient als steun voor het geopende dak.

 

 

Houten konijnenhok bouwen: Thiels heeft alle materialen!

Heb je zin gekregen om zelf aan de slag te gaan met de bouw van een houten konijnenhok? Dan kunnen we je bij Thiels gegarandeerd helpen met alle houten materialen die je daarvoor nodig hebt.

 

Kom snel langs en vraag het houtadvies van onze ervaren medewerkers. Zij helpen je graag verder.

Vorige

Een hart voor hout