VANDAAG: 08.00u tot 12.00u
Wij zijn open
 • Za 15/06:

  08.00u tot 12.00u

 • Zo 16/06:

  Gesloten

 • Ma 17/06:

  08.00u tot 12.00u13.00u tot 17.00u

 • Di 18/06:

  08.00u tot 12.00u13.00u tot 17.00u

 • Wo 19/06:

  08.00u tot 12.00u13.00u tot 17.00u

 • Do 20/06:

  08.00u tot 12.00u13.00u tot 17.00u

 • Vr 21/06:

  08.00u tot 12.00u13.00u tot 17.00u

Bezoek toonzaal of technisch advies enkel mogelijk op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten
9reviews
4,8/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 202230 Herselt
014/54 41 18tuinhout soorten tuinhout houthandel tuinhout houthandel hout
tuinhout soorten tuinhout houthandel tuinhout houthandel hout
tuinhout soorten tuinhout houthandel tuinhout houthandel hout
tuinhout soorten tuinhout houthandel tuinhout houthandel hout

Tuinhout voor een sfeervolle tuin

Steeds meer mensen zien de tuin als een echte uitbreiding van hun woning. Het is niet zomaar een stukje groen rondom je huis; het is een plaats waar je evenzeer wilt kunnen ontspannen en genieten van de natuur. 
De manier waarop een tuin wordt ingericht speelt hier een belangrijke rol in. Een geliefkoosd materiaal is bijvoorbeeld hout, onder andere door z’n natuurlijke uitstraling en duurzame karakter. Ook bestaat er tuinhout voor diverse toepassingen, gaande van terrasplanken en tuinhuizen tot tuinwanden, en nog veel meer. Thiels laat je alvast kennismaken met hun uitgebreide gamma van tuinhout!

Verschillende soorten tuinhout

Net zoals voor de ruwbouw of voor het interieur is hout ook een perfect materiaal om buiten te gebruiken. Dit specifieke hout voor buiten wordt ook wel tuinhout genoemd, en de toepassingen van tuinhout zijn al bijna even uitgebreid als de verschillende soorten. Thiels uit Herselt biedt je bijvoorbeeld een ruime waaier aan tuinhout voor terrasplanken. Ipè met het handige B-Fix-clipsysteem, Bangkirai, maar ook andere soorten tuinhout zoals ThermoWood en Padouk zijn verkrijgbaar op bestelling. Daarnaast vind je bij ons ook buitenhout voor palen, blokhutprofielen, enzovoort. Denk er wel aan dat niet elke houtsoort zomaar geschikt is om buiten te gebruiken. Aarzel daarom niet om raad te vragen aan ons; wij gaan graag samen met jou op zoek naar het juiste tuinhout voor jouw buitenproject.

Houthandel Thiels laat je alvast kennismaken met hun uitgebreide gamma van tuinhout!

Het onderhoud van tuinhout

Je kan dus niet zomaar elke houtsoort buiten gebruiken. Het hout wordt immers blootgesteld aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden en moet dus tegen een stootje kunnen. Daarom gebruikt men als tuinhout vaak tropisch hardhout, dat bekendstaat om zijn uitstekende duurzaamheid. Een voorbeeldje hiervan is Padouk. Dit type tuinhout heeft geen speciale behandeling nodig, maar zal na verloop van tijd wel vergrijzen. Wil je liever de originele kleur van het tuinhout behouden? Dan zal je het materiaal moeten behandelen met een speciaal product voor houtbescherming. Ook voor deze producten zit je goed bij onze houthandel!

Ook bestaat er tuinhout voor diverse toepassingen, gaande van terrasplanken en tuinhuizen tot tuinschermen, bijgebouwen en nog veel meer.

Jouw houthandel voor tuinhout

Met tuinhout kan je verschillende kanten op. Om een terras aan te leggen, om een tuinhuis te bouwen, als tuinwand, en ga zo maar voort. Het belangrijkste is dat je steeds de juiste houtsoort kiest voor jouw project. Daarom is er Thiels: bij ons vind je een groot aanbod aan verschillende soorten tuinhout en kan je ook steeds rekenen op professioneel advies.

Bovendien gaan we prat op een persoonlijke service. Bij ons ben je geen nummertje, maar word je echt behandeld als koning! Wil je meer weten over de prijzen van ons tuinhout of over onze diensten, kom dan zeker eens langs in onze toonzaal in Herselt. We kijken er alvast naar uit om kennis te maken met jouw project!

Een hart voor hout