VANDAAG: Gesloten
Wij zijn gesloten
 • Ma 22/07:

  Gesloten

 • Di 23/07:

  Gesloten

 • Wo 24/07:

  Gesloten

 • Do 25/07:

  Gesloten

 • Vr 26/07:

  Gesloten

 • Za 27/07:

  Gesloten

 • Zo 28/07:

  Gesloten

Bezoek toonzaal of technisch advies enkel mogelijk op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten
9reviews
4,8/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 202230 Herselt
014/54 41 18houtbewerking houtbewerkingen hout constructiehout constructiehout
houtbewerking houtbewerkingen hout constructiehout constructiehout
houtbewerking houtbewerkingen hout constructiehout constructiehout
houtbewerking houtbewerkingen hout constructiehout constructiehout
houtbewerking houtbewerkingen hout constructiehout constructiehout

Houtbewerkingen

ONS AANBOD


 • drenken
 • kleurloos drenken
 • impregneren
 • schaven
 • zagen
 • calibreren
 • ...

Het is belangrijk om constructiehout te beschermen tegen weer en wind omdat het ten allen tijde stevig genoeg moet zijn. Aantasting door schimmels en insecten is dan ook uit den boze. Daarom wordt constructiehout op voorhand behandeld. Thiels beschikt over zijn eigen installaties om hout te bewerken zodat het duurzaam en stevig blijft en het optimaal beschermd is op lange termijn.

Drenken als houtbewerking

Thiels beschikt over een eigen houtdrenkinstallatie. Deze houtbewerking voorziet al je timmerhout van een preventieve houtbescherming tegen schimmels en larven van insecten die het hout kunnen aantasten. Gedurende een welbepaalde tijdspanne wordt het hout volledig ondergedompeld in een drenkbak. Het verduurzaamde hout kan je herkennen aan de groene kleur. Wil je liever dat het hout kleurloos gedrenkt wordt, dan is dat mogelijk op aanvraag. Je kan trouwens ook zelf deze houtbescherming aanbrengen op je constructiehout. Wij verkopen producten die je met een borstel kan aanbrengen op het hout en die hetzelfde effect hebben als het drenken.

Impregneren als houtbewerking

Een andere methode om ervoor te zorgen dat het hout beschermd is tegen aantasting door zwammen, insecten of houtrot, is impregneren. Dit proces van houtbewerking is ideaal voor het verduurzamen van naaldhout voor buitengebruik. Veel hout dat buiten wordt toegepast, is geïmpregneerd.

 

Schaven als houtbewerking

Gezaagde werkstukken zijn altijd min of meer ruw en vezelig van uiterlijk en vertonen kleine maatafwijkingen. Daarom wordt schaven als nabewerking toegepast met het oog op het verkrijgen van een glad oppervlak, een vlak werkstuk of de juiste maat. Schaven is een methode om het hout exact op de gewenste maat te krijgen en om de scherpe kantjes op een fraaie manier af te ronden. Bij deze vorm van houtbewerking wordt hout afgenomen om een werkstuk glad, vlak of op maat te maken. Thiels beschikt over zijn eigen schaafmachines om elk stuk hout mooi afgewerkt te krijgen.

Zagen als houtbewerking.

Zagen als houtbewerking

Thiels zaagt ook jouw hout in de gewenste vorm. Hout kan op verschillende manieren worden verzaagd afhankelijk van de beoogde toepassing. Bij deze vorm van houtbewerking wordt rekening gehouden met het kromtrekken en zwellen of krimpen van het hout. Met de vezel mee zagen in de lengterichting van het hout wordt schulpen genoemd. Dwars op de vezel zagen in de breedterichting noemen we afkorten.

Wij verkopen producten die je met een borstel kan aanbrengen op het hout en die hetzelfde effect hebben als het drenken.

Calibreren als houtbewerking

Calibreren is een vorm van houtbewerking waarbij twee tegenoverliggende zijden van het hout op dikte of breedte worden gemaakt. Dit wordt toegepast bij niet-zichtbaar constructiehout dat enkel een maatvaste dikte of breedte moet hebben. Onze professionals staan je graag met raad en daad bij!

Een hart voor hout