VANDAAG: Gesloten
Wij zijn gesloten
 • Ma 22/07:

  Gesloten

 • Di 23/07:

  Gesloten

 • Wo 24/07:

  Gesloten

 • Do 25/07:

  Gesloten

 • Vr 26/07:

  Gesloten

 • Za 27/07:

  Gesloten

 • Zo 28/07:

  Gesloten

Bezoek toonzaal of technisch advies enkel mogelijk op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten
9reviews
4,8/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 202230 Herselt
014/54 41 18constructiehout douglas constructiehout douglas houthandel hout
constructiehout douglas constructiehout douglas houthandel hout
constructiehout douglas constructiehout douglas houthandel hout
constructiehout douglas constructiehout douglas houthandel hout
constructiehout douglas constructiehout douglas houthandel hout

Constructiehout voor dakconstructies

ONS AANBOD


 • Douglas
 • Rood Noorse Den
 • Wit Noorse Den
 • Europese eik

 

 • Grote voorraad
 • Verschillende maten
 • Verschillende lengtes

Constructiehout is onze specialiteit. Omdat het wordt gebruikt om dakconstructies op te bouwen, moet het dan ook stevig en duurzaam zijn. Daarom zijn niet alle houtsoorten hiervoor geschikt. Thiels beschikt over een ruim assortiment in diverse houtsoorten. Bij ons kan je terecht voor Douglas (Europese Oregon), Rode Noorse Den (RND), Witte Noorse Den (Vuren) en Europese Eik op maat gezaagd.

Douglas constructiehout en Europese Eik

Douglas hout of Europese Oregon is de duurste maar tevens ook de hardste naaldhoutsoort uit onze streken. Douglas is enorm sterk en leent zich daarom perfect als constructiehout voor houtskeletten.

Ook de prijs-kwaliteitverhouding is ideaal. Europese Eik is dan weer inheems hardhout dat zich gemakkelijk laat bewerken. Bovendien kan het ook onbehandeld toegepast worden.

Constructiehout uit Rode Noorse Den of Witte Noorse Den

Rode Noorse Den, ook gekend als grenen, is één van de meest toegepaste houtsoorten met een erg goede kwaliteit. Witte Noorse Den of Vuren is afkomstig van de fijnspar. 

Naaldhout uit Noorse Vuren wordt vaak gebruikt voor ruwbouw omdat het stabiel en sterk is. Omdat het licht, elastisch en ovengedroogd is, is het bovendien ideaal voor schaafwerk.

Witte Den of Epicea is de eerste houtsoort die zich perfect leent voor constructiehout.

Constructiehout voor skeletbouw

Constructiehout wordt tegenwoordig erg vaak gebruikt en dat heeft alles te maken met de populariteit van energiezuinige woningen en de opmars van houtskeletbouw. Het bevat dan ook goede thermisch isolerende eigenschappen en is biologisch afbreekbaar waardoor het een ecologisch verantwoorde keuze is. Wie constructiehout gebruikt voor zijn ruwbouw geniet van een aantal voordelen: houtskeletbouw is een droge en snelle bouwmethode en bovendien zijn de muren lichter in gewicht waardoor de fundering goedkoper zal zijn.

Grote voorraad aan constructiehout.

Houten I-liggers als constructiehout

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar houten I-liggers, ook wel I-joists genoemd. Deze bestaan uit flenzen van massief hout en een kernplaat van OSB. Ze hebben een groter draagvermogen en wegen minder dan traditioneel constructiehout.

Ze zijn gemakkelijk te verwerken en het risico op barsten, krimpen, doorbuigen of kromtrekken is beperkt. Omdat je met houten I-liggers minder materiaal moet gebruiken, bespaar je op de montagetijd.

 

Grote voorraad aan constructiehout

Ben jij nog op zoek naar geschikt hout voor jouw dakconstructie of houtskeletbouw? Thiels heeft een uitgebreid gamma aan constructiehout op voorraad in diverse houtsecties en lengten. Bovendien kan je het hout door ons laten schaven en verzagen op maat. Bij ons kan je steeds rekenen op het juiste advies en een snelle service. Het team van Thiels verwelkomt je graag in de houthandel te Blauberg!

Een hart voor hout